mreza.enekretnine.com

mreza.enekretnine.com

Neretko slušam od žalbe kako su klijenti prevareni/nasamareni od strane agenata, kako su nezadovoljni cenom za uslugu koju dobijaju, kako su sve agencije ustvari prevarantske firme i agenti samo "uzimaju pare". Kako pobiti glasine i šta učiniti?

Views: 10

Reply to This

Replies to This Discussion

Samo dobrom uslugom i proverenom informacijom. To je u stvari nas posao, zar ne? Da prodamo informaciju. Kome je to skupo, moze i sam da baulja po Novoj Detelinari i da trazi stan... Pre ili kasnije svi oni dodju u agencije, makar da saznaju sta im treba od papira za kredit :)
A i kad im nadjemo bas ono sto su hteli, i povoljnu cenu, spratnost, sobnost itd vecina ce opet reci kako smo prevaranti ?! A samo zato sto ih boli provizija.
uvek je provizija problem
Da li je neko pokušao da radi za fiksnu proviziju. Da kaže, naći ću ti stan za 500 ili 1000 Eur, ili koliko god da je neka granica kojom će agent biti zadovoljan? Ja znam da to nije opšteprihvaćena praksa, ali znam da i takav način rada postoji na zapadu. Ne znam da li je ovde neko probao?
Nasa posla,hteli bi da kupuju nekretnine bez provizije,kao sto kupuju na pijacu .Svuda u svetu se placa provizija,nekretnine se kupuju i izdaju preko agencija,a iza toga mora da stoji drzava i zakon.
Mora se priznati, na zalost, da i u ovom poslu postoje osobe bez dovoljno znanja, neprihvatljivog ponasanja, zbog kojih dolazimo u neprijatne situacije i trpimo razne vrste kategorizacije. Trebalo bi napraviti vise kriterijume za zaposljavanje agenata, posrednika!
Može na više frontova da se deluje.
Prvo, cela industrija, tj. promet nekretnina nije regulisana i tu nesto treba da se uradi. Na mislim obavezno da država treba da bude ta koja rešava sve probleme, ali licenca, ispit, pravo na rad kao agent bi trebalo da bude ustanovljeno, pa da se onda oni koji je nemaju eliminisu, a oni koji je imaju nateraju da rade savesno da je ne bi izgubili. Tako nesto postoji u mnogim državama i često je vezano za pojedinca tj. pojedinac pred nekom državnom komisijom polaže ispit i dobija dozvolu da se bavi tim poslom. Kao pravosudni ispit (mada naravno manje obimno), kao ispit za trader-a na berzi i sl. Predloyi koji su postojali, a ticali su se firmi tj. agencija, pa su spominjani kojekakvi depoziti i sl. po meni su glupost. Ako nešto baš i mora da se osigura, pa valjda onda za to postoji osiguravajuća kuća, a ne depozit.
Sasvim drugi front delovanja je ono što svako lično može da uradi, a to je da brani svoju struku, da opravdava proviziju, objašnjava kompleksnost posla i demonstrira znanje i iskustvo koje ima i na ime kojih i naplaćuje tu proviziju. Idealno mesto za ovo je Internet, tj. ili neki blog ili forum ili sajt kao sto je ovaj gde kritična masa ljudi iz struke može da odbrani to čime se bavi.
Postoji još puno načina da se klijenti uvere u fer odnos agenata i rado ću ih preneti, ali bih želeo da čujem i druge.
Poz

Reply to Discussion

RSS

Značka

Učitavam...

Prva socijalna mreža u industriji nekretnina. Mreža Vam pomaže da stvorite poslovne veze sa kolegama i klijentima.

Rođendani

Rođendani Sutra

© 2012   Created by Vladimir Djacic.   Powered by .

Značke  |  Report an Issue  |  Terms of Service